Gezicht achter de Praktijk

    

Paul Symons

      

Mentor
Levenscoach
Relatiecoach
Psychotherapeut 
Communicatietrainer
Bemiddelaar

Bezieler van de levensschool
"Praktijk voor Oorspronkelijke Levenskunst"
 


  • Ik ben geboren 1949, vader van 2 volwassen kinderen, Erik en Winde. Reeds 12 j. heb ik een liefdevolle relatie met Elsje. Ik ben opa van Yindi (11j.), het dochterje van mijn zoon Erik en van Camille (3j), het dochtertje van mijn dochter Winde.
  • Ik studeerde Maatschappelijk werk, Criminologie, Seksuologie en Aggregatie onderwijs.
  • Gedurende meer dan 20 jaar was ik werkzaam in de Bijzondere Jeugdbijstand. Ik was medestichter van Oikoten, een alternatieve organisatie binnen de jeugdbescherming, vooral bekend om zijn voettochten naar Santiago de Compostela (Spanje) voor jongeren met een problematische opvoedingssituatie. Oikoten is nu een onderdeel van de koepel Alba. Zie ook Oikoten - Alba.
  • Op 44 jarige leeftijd kreeg ik te maken met een heftige fysieke, emotionele en spirituele crisis, in vakjargon benoemd als een soort van  'psychotische depressie'. Tijdens een sabbatperiode van 5 jaar kwam ik in aanraking met diverse begeleidingsvormen: zowel klassieke als alternatieve, westerse en oosterse geneeswijzen, therapieën en meditaties.
  • Ik volgde in en na deze periode gedurende 10 jaar langlopende opleidingen in (lichaamsgerichte) psychotherapie, westerse en oosterse spiritualiteit. Zo ben ik getraind in Neo-Reichiaanse lichaamstherapie, Bio-energetica, Psychodrama, Dynamische Meditatie, Vipassana , Mindfulness, Geweldloze Communicatie. Andere geëxploreerde therapeutische methoden zijn: Clientgerichte psychotherapie, Gestalt, Transactionele Analyse, NLP, Encounter, Postural Integration, Holotropic Breathing, Adem & Stemwerk, Sexual grounding, Tantra, ReikiIk ben vertrouwd met Transpersoonlijke & Spirituele psychologie en therapie; met Christelijke, Boedhistische en Sjamanistische inzichten.
  • Van 1997 tot 2010 was ik occasioneel vormingswerker - ­communicatietrainer in diverse sectoren waaronder openbare dienst - bedrijfswereld - onderwijs -  sociale sector (bijzondere jeugdzorg) en vooral in justitie (gevangeniswezen).
  • In 2000 stichtte ik de Praktijk voor Oorspronkelijke Levenskunst en sinds 2002 ben ik volledig zelfstandig en werkzaam als mentor, levenscoach, relatiecoach, psychotherapeut, communicatietrainer, bemiddelaar.
  • In oktober 2009 kreeg ik een drukkende pijn in mijn borststreek en werd er 'angina pectoris' vastgesteld. Er gebeurde een kleine heelkundige ingreep (stenting) aan twee kransslagaders. In maart 2012 kwam mijn derde kransslagader aan de beurt. In 2015 gebeurde een ablatie operatie voor boezemfibrilleren. Om om te gaan met wisselende fysieke pijn ten gevolge van van chronische bronchitis, hernia en artrose, deed en doe ik beroep op methoden uit de klassieke en alternatieve geneeskunsten. Meditatie en het kijken vanuit mededogen helpt me hierbij. Ik ben dankbaar 'that I am still part of the game' en realiseer me meer dan ooit te leven in het moment. 
  • In 1998 trok ik van het Leuvense naar Zwalm. In januari  2010 ben ik verhuisd naar Leupegem en op 1 juli 2012 naar Welden, beide deelgemeenten van Oudenaarde. Het zijn stuk voor stuk prachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen , voor mij één van de mooiste streken van Vlaanderen. 
  • Ik ben nu 70j., ben officieel met pensioen en werk 'onthaast' verder. Ik ervaar dit als 'padwerk'waarbij ik anderen wakker maak en vooral zelf wakker blijf; waarbij ik inspireer en geïnspireerd word; waarbij ik geef en ontvang; waarbij ik heel en geheeld word. Mededogen naar mijzelf en anderen is mijn helende pad waarbij ik lijden, pijn, verwijten... leer benaderen vanuit een steeds groter wordend bewustzijn en mildheid, in plaats van met veroordeling en irritatie. 

 

 

 
 
Het fundament van mijn leven
is gebaseerd op de orde van de RAM  (P. Coelho):
Vooral mijn eigen levenservaring en ontwikkelingsproces is mijn inspiratie bij het begeleiden van mensen.
Door goed voor mezelf te zorgen, kan ik steeds beter openstaan voor anderen en hen helpen voor zichzelf te zorgen.
Door contact te maken met de rust, vrede en liefde in mezelf kan ik anderen helpen 
de rust, vrede en liefde in zichZELF te herinneren. 
 
Paul